ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΧΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ"

mixeiron

Το νεανικό φωνητικό σύνολο «Μη Χείρον» ιδρύθηκε το έτος 2008. Η ιδέα της σύστασης του συνόλου προέκυψε από τις Κέλλυ & Ύρια Κυριακοπούλου και Κατερίνα Μικέλη, για τη δημιουργία ενός ευέλικτου και ανοικτού φωνητικού συνόλου, αποτελούμενο από νεαρής ηλικίας μέλη που ασχολούνται είτε επαγγελματικά και ημι-επαγγελματικά με το παραδοσιακό τραγούδημα, είτε είναι ταλαντούχοι ερασιτέχνες. Το «Μη Χείρον» αποτελείται πλέον από 20 μέλη, τα οποία λειτουργούν ως ανεξάρτητο και αυτοδιαχειριζόμενο φωνητικό σύνολο μουσικής δράσης, υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση και μουσική εποπτεία της Παρασκευής Γ. Κανελλάτου. Το ρεπερτόριο που αποδίδει το σύνολο είναι σχετικό με τον ελληνικό λαϊκό μουσικό πολιτισμό, δοσμένο σε παραδοσιακές φόρμες αλλά και σε αυτοσχεδιαστικές διασκευές.

Το "Μη Χείρον" έχει τις κάτωθι συμμετοχές: α) στην παράσταση «[γεν. της γυναίκας και της γυναικός]», στις 25 Μαΐου 2008,  στο αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Χολαργό και β) στο 1ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Ελληνικής Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής, στις 11 Δεκεμβρίου 2010, στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Χολαργό.


[Ηλεκτρονική Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.]
 
 
 

 

 
 

Το φωνητικό σύνολο «Μη Χείρον» παρουσιάζει, στο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής που διοργάνωσε το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος στις 11.12.2010 στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης", τραγούδια από την Κάλυμνο [Δωδεκάνησα]. Συμμετέχουν οι: Γωγώ Αναγνωστοπούλου, Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Αμάντα Δημοπούλου, Κατερίνα Κουλουριώτη, Ύρια Κυριακοπούλου, Δήμητρα Παπαδοπούλου.

- Καλημερίσματα
- Βάρκα μου μπογιατισμένη
- Δυοσμαράκι
- Θαλασσάκι

Μουσική Επιμέλεια: Βιβή Γ. Κανελλάτου

 

 

"Το χέρι σου το παχουλό" τραγούδι από την Κύθνο Κυκλάδων. Το τραγούδι ερμηνεύει η Κέλλυ Κυριακοπούλου από το φωνητικό σύνολο "Μη Χείρον", στην παράσταση του περιφερειακού μουσικού τμήματος Χολαργού του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών "...γεν. της γυναίκας και της γυναικός...", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ντέλλα, υπό τη μουσική επιμέλεια και τη διδασκαλία της Βιβής Κανελλάτου, στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Χολαργό στις 25/05/2008.

 

 

"Δώδεκα μερών νυφούλα" τραγούδι από τη Χίο. Το τραγούδι ερμηνεύει το φωνητικό σύνολο "Μη Χείρον", στην παράσταση του περιφερειακού μουσικού τμήματος Χολαργού του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών "...γεν. της γυναίκας και της γυναικός...", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ντέλλα, υπό τη μουσική επιμέλεια και τη διδασκαλία της Βιβής Κανελλάτου, στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Χολαργό στις 25/05/2008. Συμμετέχουν οι: Μαρία Ασπρούδη, Έλλη Βασσάλου, Κέλλυ Κυριακοπούλου, Ύρια Κυριακοπούλου, Δέσποινα Λαφαζάνη, Κατερίνα Μικέλη, Έφη Ψιαχούλια.

 

 

"Πρωτομαγιά" τραγούδι από την Αρετσού Προποντίδας. Το τραγούδι ερμηνεύει το φωνητικό σύνολο "Μη Χείρον", στην παράσταση του περιφερειακού μουσικού τμήματος Χολαργού του Λυκείου των Ελληνίδων Αθηνών "...γεν. της γυναίκας και της γυναικός...", σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ντέλλα, υπό τη μουσική επιμέλεια και τη διδασκαλία της Βιβής Κανελλάτου, στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Χολαργό στις 25/05/2008. Συμμετέχουν οι: Μαρία Ασπρούδη, Έλλη Βασσάλου, Κέλλυ Κυριακοπούλου, Ύρια Κυριακοπούλου, Δέσποινα Λαφαζάνη, Κατερίνα Μικέλη, Έφη Ψιαχούλια.