ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΙΧΩΝ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ "ΑΔΟΝΤΕΣ ΕΝ ΧΑΛΚΙΔΙ"

Adontes en Chalkidi - logo

Το Φωνητικό Σύνολο "Άδοντες εν Χαλκίδι" συστάθηκε τον Ιούλιο του 2013. Εικεύεται στην ερμηνεία ρεπερτορίου σχετικού με τον Ελληνικό Λαϊκό Μουσικό Πολιτισμό και έχει ως πολιτισμικό στόχο του τη δημιουργική προβολή του Παραδοσιακού και Λαϊκού Ελληνικού Τραγουδιού. Τα μέλη του έχουν πολυετή παραστασιακή και χορωδιακή εμπειρία και στηρίζονται στην καλλιτεχνική τους αυτοδιάθεση. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Συνόλου έχει αναλάβει η Παρασκευή Γ. Κανελλάτου, ενώ την Επιστημονική και Καλλιτεχνική Εποπτεία του κατέχει το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος.

Οι πρόβες του Συνόλου ξεκινάνε από την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου έως και την τελευταία του Ιουνίου, αναλόγως πάντα με τις καλλιτεχνικές υποχρεώσεις του Συνόλου. Οι πρόβες είναι σε εβδομαδιαία βάση, πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και διαρκούν 1,5 ώρα από 6:00-7:30 μ.μ.. Το Σύνολο το φιλοξενεί, παρέχοντάς του στέγη το 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας επί της οδού Δημοκρίτου 16.

Το Σύνολο δέχεται την εγγραφή νέων μελών, τα οποία θα συμπλέουν με τις καλλιτεχνικές αρχές του. Τα νέα μέλη δεν απαιτείται να περάσουν "ακρόαση"", αλλά τουναντίον θα ενταχθούν σταδιακά στο παραστασιακό σώμα του Συνόλου.

Τμήμα

Χαλκίδα, 19ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας - Δημοκρίτου 16, 34100

Πέμπτη: 18:00 - 19:30 [τμήμα ενηλίκων]

Πληροφορίες

e.mail:  adontes.mail.kanellatou & τηλέφωνα: 6932.801852 & 6946.795027

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ VIDEOS ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ:

2016, 14 Μαΐου: Συμμετοχή του Φωνητικού Συνόλου "Άδοντες εν Χαλκίδι" μαζί με το φωνητικό σύνολο του ΕΡ.Κ.Ε.Τ. με παρουσιαζόμενη περιοχή την "Κωνσταντινούπολη" στο 6ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Χολαργό.

 

2015, 16 Μαΐου: Συμμετοχή του Φωνητικού Συνόλου "Άδοντες εν Χαλκίδι" με παρουσιαζόμενη περιοχή την "Λευκάδα Επτανήσων" στο 5ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Χολαργό.

 

2014, 20 Δεκεμβρίου: Μουσική Παρουσίαση με συντελεστές το Φωνητικό Σύνολο "Άδοντες εν Χαλκίδι" και τον Βυζαντινό Χορό του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας "Παπά-Γιώργης Ρήγας" με τίτλο Παναγιάς κατ' Ήχησις - ανάγνωσις β΄ στο Θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα. Οργάνωση: Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος. [ΕΡ.Κ.Ε.Τ.].

 

2014, 31 Μαΐου: Συμμετοχή του Φωνητικού Συνόλου "Άδοντες εν Χαλκίδι" με παρουσιαζόμενη περιοχή το "Δαδί Αμφίκλειας" στο 4ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Παραδοσιακής & Λαϊκής Μουσικής στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Χολαργό.

 

2013, 7 Σεπτεμβρίου: Συμμετοχή του Φωνητικού Συνόλου "Άδοντες εν Χαλκίδι" στο 4ο Συναπάντημα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών στην Πάτμο. Οργάνωση: Δήμος Πάτμου & Χ.Ο.Ν.Φ. Πάτμου.

 

... για εμφάνιση περισσότερων videos